Jani ennen ja nyt

Historia & nykypäivä

Olen syntyjään joutsenolainen, iältäni reilut 40 vuotta. Välillä kävin katselemassa kotimaata ja maailmaakin vähän, sittemmin muutin takaisin Etelä-Karjalaan. Koulut ja armeijat koluttiin kunnialla ja elämä noin yleisesti ottaen on mallillaan. Kokemusta on monesta asiasta, mutta vahva usko siihen että vielä enemmän on edessä ja paljon opittavaa.

Suuri käänne elämässä tuli 2011, kun jäin täpärästi varasijalle eduskuntaan. Päätin käyttää säästyneen ajan hyvin ja perustin perheen. Tällä hetkellä perheeseeni kuuluvat vaimo ja kolme pientä tytärtä. Elämä ja elämänarvot ovat muuttuneet kohdallani, tätä kautta olen oppinut ymmärtämään mikä on lopulta todella tärkeää.

Keväällä 2015 suuri tavoitteeni täyttyi, äänestäjät antoivat valtakirjan toimia kansanedustajana. Olen aloittanut uudessa tehtävässäni tavoitteena pystyä parhaimpaani.

Tekemisiä

Koulutukseltani olen tradenomi (liiketalous/tietojenkäsittely). Ennen kansanedustajan tehtävään siirtymistä työskentelin järjestelmäasiantuntijana ja suoritin tietojärjestelmien hallinnan alan merkittäviä taidonnäytteitä (MCSE, MCITP, VCP). Eräs vahvuuksistani poliitikkona onkin asiantuntemus tietojärjestelmistä.

Harrastan politiikan ja järjestötoiminnan ohella mm. tietokoneita, lukemista, hifi-äänentoistoa, urheiluvedonlyöntiä ja muita vastaavia. Viime vuosituhannen puolelta on jäänyt päälle mielenkiintoa rooli-ja lautapeleihin. Liikunta tulee harrastettua monipuolisesti; polkupyöräily on nykyään päälaji, treenaan myös kuntosalilla ja ammun jousella ehtiessäni.

Mielenkiintoa ja intoa asioihin riittää, mutta aika on rajallista - välillä pitää muistaa myös rentoutua. Tulevaisuudessa aion panostaa yhteisten asioiden hoitamiseen, niin paikallisella kuin äänestäjien niin päättäessä valtakunnallisellakin tasolla. Aion edelleen jatkaa itseni kehittämistä ja opetella uutta. En usko laakereilla lepäämiseen, kun kuitenkin meillä on vain yksi elämä käytettävissämme.

Politiikka

Olen poliittiselta suuntautumiseltani rationaalinen konservatiivi. Haluan säilyttää sen mikä on hyvää ja muuttaa mikä ei sitä (enää) ole.

Perustan näkemykseni tosiasioihin ja järkiperusteluihin, enkä niinkään ideologioihin. Enää eivät perinteiset oikeisto-vasemmisto tai porvaristo-työläiset vastakkainasettelut toimi. Asioita järkevästi ajatteleva löytää varmasti hyvää niin vasemmalta kun oikealtakin - ja yhtä varmasti myös huonoa.

Uskon demokratiaan ja oikeusvaltioon. Uskon siihen, että tiedon tulee olla vapaasti saatavilla, ja että kaikista asioista pitää voida keskustella. Uskon mahdollisuuksien tasavertaisuuteen sekä yrittämisen vapauteen, mutta myös heikompiosaisten auttamiseen.

Aiemmin olin vähäisessä määrin politiikassa mukana vuosituhannen vaihteessa ja järjestötoiminnasta on kokemusta. Perussuomalaisiin liityin keväällä 2008, vaikka ajatus siitä oli kytenyt jo pitkään. Suuri syy tähän kehitykseen oli kasautunut pettymys siihen mitä oli tarjolla. Vaikutti olevan aivan sama mitä puoluetta tai ketä ehdokasta äänestää.

Poliittista valtaa käytetään salassa ja tietoa pimittäen. Valtaa luovutetaan kilpaa ulkopuolisille - milloin EU:lle, milloin Venäjälle, milloin USA:lle. Parlamentarismi tarkoittaa liian usein enemmistön diktatuuria - sanelupolitiikkaa ja keskustelun vaientamista, ryhmäpäätösten läpi junttaamista. Äänekkäät vähemmistöt ja painostusryhmät sekä suuri raha saavat suhteettoman paljon valtaa. Päätökset eivät enää vastaa hiljaisen enemmistön tahtoa.

Tällaiseen olen kyllästynyt ja haluan omalta osaltani olla asioita muuttamassa. Niistä harvoista tahoista jotka muutosta haluavat, näen perussuomalaisten tavoitteet yleisemminkin sellaisiksi jotka voin allekirjoittaa. Toki aivan joka asiasta on vaikea olla kenenkään kanssa samaa mieltä, mutta suuret linjat yhdistävät.